top of page

Mikä on Art Of Ground Games?

Updated: Apr 14, 2020


Viime vuoden lopulla pohdittiin, että mikä tuo elämään energiaa ja miten sitä voisi tehdä mahdollisimman paljon. Ajatuksissa kylvi, että onko mahdollista laittaa oma sali pystyyn ja alkaa luoda sellainen yhteisö, josta ollaan haaveiltu.


Halusin rakentaa sellaisen paikan, jossa viikkokalenteri on rakennettu brassijiujutsun ja lukkopainin sekä niitä tukevien treenien varaan. Harjoitusmahdollisuuksia pitäisi olla joka päivä, aamusta iltaan.


Vuonna 2015, kun vietin puoli vuotta Brasiliassa ja kävin vilkuilemassa eri salien toimintaa. Pääosin vietin aikani pikkuruisessa kylässä Etelä-Brasiliassa Rio Grande Do Sul -nimisessä osavaltiossa. Kylän nimi oli Campo Bom ja lähin suurkaupunki oli Porto Alegre.


Campo Bomissa vietetyn aikana heidän BJJ-yhteisö otti allekirjoittaneen lämpimästi vastaan ja muistan, kuinka mukava oli mennä treeneihin, kun kaikki tuntuivat ystäviltä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, vaikka olin siellä "gringo". He jopa ajoittain kutsuivat minua Gringoksi, mikä oli huvittavaa.


Lämmin meininki oli iso plussa, mutta mielestäni salin viikkokalenterissa ei ollut mielestäni tarpeeksi harjoittelumahdollisuuksia.


Ehdin käydä muutamaan otteeseen Brasilian kuuluisimmassa jättikaupungissa, biletyksen mekassa, Rio De Janeirossa ja siellä kävin Ricardo De la Rivan pääsalilla. Mielestäni siellä oli loistava viikkokalenteri harjoittelulle. BJJ-tunteja oli aamuin ja illoin tasatunnein. Harjoittelijat tulivat ja menivät, kaikki pyörivät sulavasti kuin liukuovi. Paikalla oli aina treenikavereita ja joku, joka pystyi tarvittaessa opettamaan.


Hiukan vastaavanlaisen BJJ-yhteisön haluaisin rakentaa ja siihen tuli loistava mahdollisuus, kun tammikuussa 2020 allekirjoitin vuokrasopimuksen sopivista toimitiloista Helsingin keskustan erottajankadulle.Visio

Nimen alkuperä on ajatuksesta, jossa yhdistyy mattopainin eri osa-alueet eri lajeista ja liikuntamuodoista. Art Of Ground Games, suora suomennos ”mattopelin taide” tulee ajatuksesta, että tässä tyylissä ei lukittauduta ainoastaan yhden lajin tekniikkoihin vaan pyritään ajattelemaan sitä kokonaisuutena. Otetaan parhaat asiat muista lajeista ja liikuntamuodoista, jotka palvelevat Art Of Ground Games -mattopeliä.

Sana Art, taide on mukana, koska Art Of Ground Games brändin tarkoitus ei ole viestiä, että ainoastaan hurjimmat tyypit selviytyvät mukana vaan on tarkoitus edustaa urheilullisuutta, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Art Of Ground Gamesin tarkoitus on tuoda laji Helsingin ydinkeskustaan ja siellä asuvien sekä työskentelevien keskuuteen. Ensimmäinen sali Helsingin keskustassa tulee olemaan kohtuullisen pieni ja sen yksi olennainen tarkoitus on olla näyteikkuna tuleville, suuremmille Art Of Ground Games -saleille.

Visiona on rakentaa yhteisö, jonka avulla Art Of Ground Games voi jonain päivänä laajentaa toimintaansa Helsingissä muihin kaupunginosiin. Toiminnan laajentumisen edellytyksenä on osoittaa ensimmäisen Art Of Ground Games -salin menestyminen kaikilla mittareilla – liiketoiminnallisesti ja sosiaalisesti.Miksi?


Perimmäinen syy miksi ajatus Art Of Ground Games -salista lähti käyntiin on henkilökohtainen itsepohdiskelu oman elämän mielekkyydestä. Olin ehtinyt kerätä kokemusta erilaisista liiketoiminnoista eri toimialoilta. Brasilialaista jiujitsua olen harrastanut pitkään ja halusin lähteä kokeilemaan yhdistämään näitä molempia – liiketoiminnan kokemusta ja harrastusta. Tavoite on saada näistä toimiva kokonaisuus.

Tarkoitus on rakentaa yhteisö, jossa harrastelijat ja valmentajat voivat auttaa toisiaan. Autetaan parantamaan yksilöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja BJJ on siihen työkalu, jonka tunnemme. Pitkällä ajan tähtäimellä yhteisö kasvaa ja se laajenee itsestään vision ja arvojen pohjalta.
Alussa mutkia ja esteita eli haasteita


Mutkia matkassa heti alkuun, muttei anneta sen viedä pois unelmaa. Mutkat ja esteet kuuluvat tähän matkaan. Tsekkaa video (kuvattu 22.3.2020).Ystävällisin terveisin,

Vann "Jungi" Nikkan

050 4530101


bottom of page